Mini kapljični namakalni sistem VRTIČKAR 10

31.00 

Namakalni sistem Vrtičkar 10 je namenjen predvsem malim uporabnikom, ki želijo namakati svoje male domače zelenjavne vrtičke (primeren je za vrt približne velikosti 10 m2 – kot na skici). Priključimo ga na vrtno cev (lahko izberete tole).

Je izredno enostaven za montažo in uporabo.

PAKET VSEBUJE:

  • 1x kapljična cev Microdrip z narejenimi kapljači na 30 cm, debelina 8mm, 2l/h, dolžina 24 m
  • 1x distribucijska standardna PE cev/dovodna cev, dolžina 5 m
  • 1x zaključni čep za dovodno cev
  • 1x luknjač
  • 12x spojke F (za dovodno cev)
  • 12x spojke M (za kapljično cev)
  • 3x čep za zatesnitev dovodne cevi
  • 1x priključek za vrtno cev
  • 1x spojka DN25/3/4″ZN

Šifra: 942000-VRT10

NAVODILA ZA SESTAVO:
POMEMBNO:
Tlak je lahko največ 0,2 bara. Če imate več, pipo malce manj odprite ali še bolje – nanjo namestite regulator pritiska. Pred prvo uporabo in zatesnitvijo skozi ves sistem spustite vodo, da se morebitna umazanija izpere.
SESTAVA VRTIČKARJA:
Vrtno cev napeljite do vrta, kjer boste nanjo priključili VRTIČKARJA. Na cev namestite priključek za vrtno cev in nanj pritrdite spojko DN25/3/4«ZN. Potem po dolžini vrta napeljite dovodno cev in jo na koncu zatesnite z zaključnim čepom.
V dovodno cev s priloženim luknjačem zvrtajte luknje tam, kjer boste kapljične cevi (ki ste jih narezali na dolžino gredic) napeljali po gredicah. Razporeditev kapljičnih cevi prilagodite glede na zasaditev na vrtu (ob sadikah oz. približno na 30 cm). V narejeno luknjo s pomočjo luknjača namestite spojko F, nanjo pa priključite spojko M, na katero potem namestite kapljično cev. Kapljične cevi na koncu zatesnite z vezicami ali močnejšimi gumicami. Pri montaži kapljičnih cevi morate biti pozorni na to, da dolžina posamezne kapljične cevi ne presega dolžine 15 m … to je namreč priporočljivo za optimalno delovanje.
OSTALE MOŽNOSTI:
Če bi kasneje katerokoli od kapljičnih cevi napeljali drugje, lahko dovod zaprete s priloženim modrim čepom za zatesnitev in luknjo zvrtate drugje.
V primeru, da se katera izmed kapljičnih cevi zamaši ali predre, lahko cev na poškodovanem mestu odrežete in jo potem na novo spojite s spojnikom, ki ga najdete v naši spletni trgovini.

Oglejte si slikovna navodila za sestavo VRTIČKARJA (kako priključiti na vrtno cev, najdete na koncu).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mini kapljični namakalni sistem VRTIČKAR 10”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Shopping Cart